About me

Commit2CX is opgericht door mij; Leviene Faber. Jaren heb ik gewerkt in exportmarketing. Beurzen, events, missies, organiseren, begeleiden. Mensen uit verschillende culturen ontmoeten, veel praten met die mensen. Mensen van bedrijven die er alles aan gelegen was om hun producten te verkopen, zodat ze andere mensen aan het werk konden houden. Alles voor de klant. Mooi vond ik dat, want ik ben ook zo.

Ik vond die insteek in Nederland vaak niet terug. Of het nou in de horeca was, een witgoedwinkel, een meubelzaak of bij zakelijke contacten; vaak voelde ik me als klant niet gezien. Vaak dacht ik, “Ik kom hier toch mijn geld uitgeven, waarom help je me niet behoorlijk?”. In deze tijd gebeurt er natuurlijk veel online. Webshops die niet naar behoren werken, als je een pagina in een nieuwe tab opent is ineens je winkelwagentje leeg, of je kijkt op je gemak wat een organisatie te bieden heeft en verschijnt er steeds zo’n chatbot en erger nog, met geluidjes! Ik heb een tijdje blogs geschreven, maar vond dat ik daar te weinig impact mee maakte. Ik ben ook opgeleid tot gastvrijheidstrainer door Gastvrijheid in bedrijf, van hun community ben ik dan ook een groot fan en proud member!

Maar ik wilde nog meer…                                                            Dus volgde de professionaliseringsslag. Een opleiding bij Beeckestein Business School in Customer Experience & Journey Management. Een hele mond vol, maar zo waardevol! Nu kan ik echt impact maken. Samen met bedrijven die vanuit de klant willen gaan denken, bedrijven die het belangrijk vinden dat klanten, gasten, bezoekers, patiënten en hoe je afnemers van een product of dienst ook noemt, gezien worden en behandeld worden zoals zij graag behandeld willen worden. Of ze nou recht op hun doel afgaan, of tot in detail willen weten wat en hoe een levering plaatsvindt, of gewoon een leuke en persoonlijke ervaring willen, ik help bedrijven deze klanten te geven hoe ze het willen.

Waarom ik dan Commit2CX heb gekozen als naam?

Moeilijk met cijfertjes en lettertjes zei iemand tegen me. Terwijl het eigenlijk simpel is. Ik vraag commitment, oftewel toewijding, aan het werken vanuit de klantwens. Het is niet iets voor even, wat je één keer doet en daarna nooit meer. Committeer je eraan en blijf het borgen binnen je bedrijf. Dus: Commit2CX!

Mijn missie.

Voor organisaties gastvrijheid op alle touchpoints creëren, offline en online, extern én intern.
Want zonder betrokken en blij personeel is er geen excellente
dienstverlening.

Telefoon

+31 6 26704483

E-mail

hello@commit2cx.com

Locatie 

Zeewolde, Flevoland