Mijn werkwijze.

 • Analyse

  Ik kijk samen met jou vanuit die klant naar de processen die binnen jouw organisatie lopen en als je dat wil ook naar de mensen die bij jou werken die met die processen te maken hebben en klanten te woord staan.

 • In kaart brengen

  We brengen met elkaar op een overzichtelijke manier de klantreis in beeld. Dat heet Customer Journey Mapping. We kijken waar klanten blij worden en waar ze boos worden. Want dat kan. En je kan het niet eens in de gaten hebben…

 • Verifiëren

  We gaan kijken of je je klanten begrijpt. We gaan bestaande klanten het hemd van het lijf vragen. Als je wil zetten we er een aantal bij elkaar, dat heet dan een focusgroep. Dat is altijd leuk en geeft je een hoop inzichten!

 • Persona's

  En als we dan al die informatie hebben zetten we het allemaal op een rijtje en gaan kijken waar en wat er anders kan. We creëren fictieve klanten, persona’s heten die. Voor hun maken we het beter. Makkelijker. Leuker. Voor de klant én voor jouw organisatie natuurlijk!

 • Passende oplossing

  Want hartstikke leuk als de klant op een troon gezet wordt, maar het moet natuurlijk voor je bedrijf ook waarde toevoegen en het moet in lijn liggen met waar jouw merk voor staat, het moet bij je bedrijf passen. Je moet er blij van worden en het moet het bedrijf natuurlijk veel opleveren. We leven niet in Sesamstraat. Kom op zeg.

Samengevat is al het bovenstaande Customer Experience & Journey Management.

Ik hoop gewoon dat je zegt “Kom, we gaan aan de slag! Ik wil door die excellente customer experience, die geweldige klantreis, die helemaal bij mijn bedrijf gaat passen, de verkopen met X% verhogen. Binnen een jaar!” Bel of mail je me dan even?

Wil je liever dat ik jou bel of mail?

Kies hieronder dan even een moment, vul je gegevens in en ik neem contact op met jou, wanneer het jou past.

  Customer Journey – MoT

  Kijk, hier wijs ik een dip in de beleving aan. Jouw klant geeft aan dat dit een rotmoment is. Iets werkt er niet goed in deze fase. Of men begrijpt het niet. Waar moet ik nu op klikken? Teveel moeite. En dan hoop je dat ze alsnog doorgaan omdat ze jouw product of dienst echt nodig hebben. Maar ze kunnen net zo goed denken; “Weet je wat? Ik kijk wel ergens anders.” Deze MoT – Moment of Truth gaan we aanpakken! Samen.

  Customer Journey – Peak end beleving

  Dit laatste punt in de klantreis vindt men geweldig! Je bent je belofte nagekomen én hebt het nog iets extra’s meegegeven. Een kaartje met handgeschreven tekst. ‘Wat fijn dat je bij ons besteld hebt! Veel plezier ermee!” Of een mailtje met een code voor 5% korting op een volgende bestelling. Wat er in jouw bedrijf ook maar van toepassing mag zijn en bij je past.

  Tooling: Mapstell

  Ik heb het steeds over de reis van de klant, maar ik reis nog veel meer. Ik reis als gids door de Wereld van Verschil van Mapstell. Dit is een fictieve wereldkaart waar het landschap van gedrag op is weergegeven. Iedereen vertoont bepaald gedrag en zonder mensen in hokjes te stoppen kunnen we onderzoeken waar jij, je collega’s en klanten, je bevinden in die wereld. En hoe je kunt inspelen op dat gedrag, hoe je begrip kunt krijgen voor andermans gedrag. Als je weet waar jij je bevindt wordt duidelijk welk gedrag effect

  heeft op jou en welk gedrag van jou effect heeft op anderen. Hoe mooi is het als je kunt herkennen wanneer je een klant spreekt dat duidelijk wordt dat die tot in detail wil weten hoe iets in elkaar steekt of werkt. Of als je herkent dat iemand doelgericht is en juist al die details NIET wil horen. Regel het gewoon. En nog 1000 voorbeelden.  Jij kunt als bedrijf wel denken dat iets makkelijk of leuk is voor klanten, maar als ze dat nou helemaal niet makkelijk of leuk vinden sla je de plank misschien volledig mis!

  Mijn missie.

  Voor organisaties gastvrijheid op alle touchpoints creëren, offline en online, extern én intern.
  Want zonder betrokken en blij personeel is er geen excellente
  dienstverlening.

  Telefoon

  +31 6 26704483

  E-mail

  hello@commit2cx.com

  Locatie 

  Zeewolde, Flevoland